Digitaal meeleven met de Iona Community

Rechtstreekse uitzendingen via live-stream zijn niet mogelijk vanuit Iona. De verbindingen zijn te slecht. Hoe dat precies zit weet ik niet, maar er zijn 'broadband-restrictions'. Uit ervaring weet ik dat er regelmatig powercuts zijn, oftewel 'de stroom valt uit'. Dat is niet zo handig voor de wifi. En de digitale infrastructuur is beperkt. Het is om deze reden dat er wel filmopnames worden gemaakt van bijeenkomsten, maar deze worden pas later geplaatst op de website of op de facebookpagina van de Iona Community. Het is mogelijk om de Prayers of Healing te volgen, evenals 'Interactive Daily Worship'.

Op de facebookpagina van de Iona Community vind je geluidsopnames van de Prayers for Healing op de dinsdagavonden. Die kun je dus meebidden als je dat wilt, maar niet live.

Op de website van de Iona Community vind je een link naar
de 'Interactive Daily Worship'. Aan de hand van the Iona Abbey Worship Book is er een soort diapresentatie met geluid gemaakt voor elke dag. Die loopt gewoon vanzelf als een diapresentatie.

Deze presentatie volgt de lezingen, woorden en gebeden uit het Abbey Worship Book, vergezeld van een of meerdere liederen van de Wild Goose Resource Group. Het is dus net alsof je in een (family)group zit, je kunt de woorden gewoon meebidden. Wel in het Engels dan, maar goed. Op deze manier is er een driemaandelijkse cyclus gemaakt met hulp van vele groepen in de UK. Ter ondersteuning van het dagelijks gebed.

Er zit een duidelijke handleiding bij voor het downloaden en afspelen op de verschillende apparaten. Er zijn instructies voor de smartphone (verschillende typen), Ipad, PC en Macbook. Het is niet moeilijk (en ik ben geen Nerd of whizzkid). https://iona.org.uk/ Foto 3 krijg je als je doorklikt op de website van de IC op het plaatje van de Abbey bij foto 1. Ik vind dat niet zo logisch, moest echt even zoeken. Foto 2 is de Facebook pagina van de IC en dan kom je eigenlijk ook direct op de filmpjes van de prayers for healing. Vervolgens beland je in allerlei YouTube-filmpjes, maar goed, dat wijst zich verder vanzelf.

Tineke Kamstra

Grieshog 60 november 2020