Jaarprogramma

Iona Groep Noordwijk

De Iona Groep Noordwijk heeft niet helemaal stilgezeten in de zomermaanden. We werden gevraagd om te zingen op het Liturgisch Muziekfestival in Heiloo. Dat was natuurlijk een hele eer en een leuke gelegenheid om nieuwe mensen kennis te laten maken met de Iona community, haar muziek en haar filosofie. We werden enthousiast ontvangen in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood, prachtig gelegen in het bos. In twee keer een half uur hebben we een kleine proeve van ons kunnen gegeven, en kregen we mensen hier en daar zelfs aan het meezingen. Zoals altijd als wij vertellen en zingen over Iona, zijn we ge´nspireerd en dat hebben we goed kunnen overbrengen. Iona heeft zich weer als een prachtige kleine olievlek verder verspreid in de wereld! Op zondag 6 oktober opent de Iona Groep Noordwijk haar seizoen met de eerste echte gebedsdienst en Sing In, nadat we op 1 september te gast waren in de Sint Jeroensviering. Zoals altijd openen we om 10.00 uur met een korte gebedsdienst, en daarna gaan we aan het zingen. Oude bekenden zullen worden gezongen, maar er zal ook vast nieuw repertoire zijn! Wie in ieder geval nieuw is, is onze pianist Heleen Rietvink-van Kampen, die ons vanaf dit seizoen muzikaal zal ondersteunen. Na de gebedsdienst en Sing In is iedereen zoals altijd welkom voor koffie en iets lekkers!

Op zaterdag 26 oktober om 19.00 uur hebben we onze eerste gebedsviering op zaterdagavond. We kijken voor inspiratie naar de lezing uit Jezus Sirach, die ons vertelt over Gods ruimhartige rechtvaardigheid. God ziet alles en allen, en oordeelt met liefde en zachtmoedigheid. Kunnen wij diezelfde zachte rechtvaardigheid toepassen in ons dagelijks leven? Hebben wij oog voor onrechtvaardigheid, dichtbij en ver weg? Of is dat een opdracht die te hoog gegrepen is voor ons? We zullen ons er tijdens de viering in woord en gebed en lied over buigen en samen proberen te ontdekken wat de weg is die we willen bewandelen.

Iedereen is van harte welkom, op zondagochtend of zaterdagavond. Om mee te vieren, mee te zingen, of gewoon aanwezig te zijn.

Martine Caspers


Wilt u meer weten over de Iona Groep Noordwijk of de Iona community? Neemt u dan gerust contact op met:
Martine Caspers,  06 52656381  ms.caspers@ziggo.nl