Van de redactie

Aan het begin van dit nieuwe jaar willen we alle lezers van de Grieshog en vrienden van de Ionagroep Nederland een voorspoedig en inspirerend 2020 wensen. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder jaar, want vanaf juni is het weer mogelijk om een week in de geheel verbouwde Abbey op Iona te verblijven. De verbouwing heeft ruim twee jaar geduurd en meer dan 3,5 miljoen pond gekost. Bijna al het geld is binnen. In november was er nog 140.000 pond nodig, maar dat zal inmiddels minder zijn. Al was het maar omdat onze penningmeester vlak voor Kerstmis 2931 euro kon overmaken, die u in de loop van het jaar aan de Ionagroep Nederland voor dit doel geschonken heeft.

In Nederland staan ook verschillende activiteiten op stapel:

  • een lang weekend in Dopersduin in Schoorl rond de vier elementen (van 21 tot en met 24 mei – zie verderop in deze Nieuwsbrief)
  • een Columba’s Day viering op dinsdagavond 9 juni in Rotterdam of directe omgeving.

De coördinatiegroep komt op 8 februari bijeen om verdere plannen te maken. Suggesties zijn altijd welkom. Dat geldt ook voor aankondigingen of verslagen van activiteiten en vieringen. Die willen we graag opnemen in de Grieshog en op de Facebookpagina. Een mailtje naar redactie@ionagroep.nl is voldoende. Veel leesplezier.

Jan Maasen en Willie Verhoef