Ervaringen met de Hospitality-list

In 2018 heb ik gebruik gemaakt van de Hospitality-list. Ik heb gastvrijheid ontvangen van Clare en Dennis Neville in Halesowen, in de buurt van Birmingham. Het was een goede ervaring. Vooral omdat je bij mensen, Iona-mensen, in huis slaapt en een klein gedeelte meeloopt in hun levensritme. Met Dennis ben ik langs zijn volkstuin gelopen, heb ik de Community-hall bekeken die ze als buurt beheren en ben ik mee geweest naar de kerk. Vooraf hadden we een gesprek over ‘wat is kerk-zijn nu eigenlijk’? Dit soort gesprekken heb je niet zo snel met mensen in een hotel, stel ik me zo voor. En je ziet ook niet de volkstuincomplexen van de stad.

Ook andere deelnemers van het Continentale weekend hebben gebruik gemaakt van de hospitality-list om wat meer van Nederland te zien nu ze toch in het land waren. In oktober heb ik een nacht in Heiloo geslapen, zodat ik al de festiviteiten rondom Alkmaar Ontzet op 8 oktober mee kon maken. Gezellig en goed. Bonus: een goed gesprek met Hanneke, de gastvrouw.

In juni heb ik gastvrijheid ontvangen rondom de Kirchentag. Ook van Iona-mensen. Goede gesprekken gehad en een vriendschap opgebouwd.

En ik heb geslapen bij geassocieerde leden in Liverpool, op weg naar Community week in Belfast. Ik werd geholpen met het uitzoeken hoe ik bij de haven moest komen. Ik heb grote gastvrijheid en hartelijkheid ervaren. Ik draag de ervaring met me mee als een geschenk in mijn hart.

Dit jaar heb ik plannen om met behulp van de hospitality-list mijn vakantie in Duitsland door te brengen. Wat mij betreft. Een aanrader en: van harte welkom als je eens een overnachting nodig hebt in Ede!

Wil je ook bij Iona-mensen overnachten of zelf gasten ontvangen? Dat kan! Neem contact op met Irene Stok die de lijst beheert, via hospitalitylist@ionagroep.nl In januari wordt een nieuwe lijst gemaakt.

Annie Benjamin