IONA Pelgrimsreis, najaar 2020

Wie wil er mee?

Beste Iona vrienden en vriendinnen, wie van jullie wil in het najaar van dit jaar met ons mee om gedurende een week een pelgrimage te maken naar Iona?

Vorig jaar september werd ik lid van de Iona-groep Zutphen. Al snel had ik het verlangen om een pelgrimage te maken naar Iona. Behalve dat ik dit voorjaar alleen een fietstocht naar Iona ga maken, heb ik ook de wens om in het najaar per auto Iona te bezoeken. In mijn auto wil ik graag drie anderen de gelegenheid geven mee te reizen. Ik heb Nelleke Schiphorst bereid gevonden om mee te gaan en de reis inhoud te geven. Zij is een ervaren Iona bezoekster. In 2006 woonde zij als vrijwilligster drie maanden op Iona. In 2012 en 2014 organiseerde zij al pelgrimsreizen voor respectievelijk 12 en 6 personen.

De bedoeling is om via IJmuiden naar Newcastle te varen, met de auto via Oban de ferry naar Isle of Mull verder naar Fionnphort alwaar we de ferry naar Iona nemen. De auto blijft achter in Fionnphort. Op het eiland Iona lopen we naar onze accommodatie. In overleg bepalen we hoe lang we op Iona verblijven, waar we overnachten en wat het programma gaat worden. Eventueel zullen we op de heen- of terugweg ook Lindisfarne bezoeken.

Alle CO2 belasting van beide ferry's en mijn auto zal ik compenseren met de aanplant van inlandse eik en beuk op mijn terrein bij mijn woning in de Achterhoek.

Nadat geïnteresseerden zich hebben opgegeven ligt het in de bedoeling om elkaar te ontmoeten voor een eerste kennismaking.

U kunt zich opgeven bij:  rwguezen@gmail.com

Raymond Guezen

Grieshog 58   april 2020