BESTELADRES

Our hearts still sing

Peter Millar

Een aantal Grieshog-lezers kent Peter Millar van zijn eerdere publicaties in o.a. de uitgaven van Canterbury Press. Denk bijvoorbeeld aan zijn 'Iona Pilgrim Guide', 'An Iona Prayer Book' en 'Finding Hope Again'. Hij hield ook enkele malen een lezing op uitnodiging van de Ionagroep Nederland. In zijn nieuwste boek Our hearts still sing vind je een collectie korte, puntige, notities rond een aantal kernthemaís uit zijn leven en denken.

Op de achterflap wordt het boek als volgt getypeerd: 'It's a book for pilgrims and seekers, it covers a wide range of subjects: the mystery and power of prayer, commitment, faith and global perspective, Christís companionship, healing, pilgrimage, listening to other cultures, the struggle for justice and peace, the preciousness and possibility of the moment, our relationship with Godís creation, seeing 'rainbows in our midst' . . .

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de grond van dit boek is dat God met ons meereist en Christus onderweg altijd wacht om in ons op te staan: op die kostbare momenten waarop we geraakt worden en op weg gaan. Naar onszelf, naar de ander in wie het gezicht van Christus weerspiegeld wordt.

Naast de vele teksten en gezegden van anderen, en een aantal verwijzingen naar de Bijbel, zijn ook hier weer enkele gedichten en gebeden van Peters eigen hand. De laatste tekst uit het boek drukken we hierbij af.

Journey blessing

May our journey ahead
Be blessed
With Godís Laughter,
Silences,
Risks,
Challenges,
Healings,
Question,
Promises,
Protests,
Answers,
Tears,
Solidarity,
Often uncomfortable peace,
And
Compassion-filled surprises,
Perhaps
All
In
One
Day.

Teun Kruijswijk Jansen