BESTELADRES

Iona of my Heart

Neil Paynter

Nieuw boek

Met regelmaat komen er nieuwe boeken uit van de Wild Goose Publications, de uitgever van 'Iona boeken'.

Persoonlijke verhalen

In het nieuwe boek Iona of my Heart staan verhalen van mensen en hun ervaringen met Iona. Dat zijn gasten die naar Iona gereisd zijn en een week in de Abbey of het McLeod centrum zijn geweest, vrijwilligers of stafleden die een langere periode op het eiland waren, leden, geassocieerde leden en anderen die 'iets met Iona' hebben.

Dagboek

Het boek is te lezen als een dagboek. Vier maanden lang kan er iedere dag een tekst worden gelezen. Soms is dat een gedicht maar meestal een ervaringsverhaal. Sommige teksten zijn al eerder gepubliceerd; de meeste teksten zijn geschreven speciaal voor deze uitgave.

God vergeten

Er zijn ontroerende verhalen bij: een dominee op studieverlof die tijdens een workshop een opdracht krijgt. Ze gaat rond een woord kijken wat dat woord in haar leven te zeggen heeft. Ze heeft geen idee en trekt uit een bakje een papiertje met het woord 'forgotten'. Ze bedenkt van alles wat ze heeft vergeten: sleutels, telefoonnummers, namen van mensen. Dan realiseert ze zich dat ze iets heel belangrijks is vergeten: God! Ze was zo moe en druk van preken schrijven, kerkblad vullen enz. Ze was God daarbij vergeten. De rest van de week had ze iets om over na te denken . . .
En er zijn verhalen over eten, over ontmoetingen, over de vieringen, over muziek. Kortom een mooie impressie van wat Iona met mensen doet.

Meer redenen om het boek te kopen

En er staat een Nederlandse bijdrage in het boek. 'Onze' Annie Benjamin schrijft hoe welkom ze zich voelde toen ze voor het eerst naar Iona ging. Ze noemt het 'a place at the table'.

De opbrengst van dit boek gaat naar Capital Appeal, het fonds voor de verbouwing van de Abbey. Genoeg redenen dus om het boek aan te schaffen! Dat kan via  www.ionabooks.com

Irene Stok