Regiogroep Utrecht en omgeving

We komen de tweede zondag van de maand bij elkaar, vanaf 16.00 uur tot na het eten.
We beginnen onze bijeenkomsten met een viering, om de beurt maakt iemand de liturgie en gaat voor.
Daarna een gesprek, meestal over een boek. Op het moment bespreken we 'De dominee leert vloeken' van Rikko Voorburg. Hij is een van de initiatiefnemers van 'We gaan ze halen', omdat niets doen geen optie is. Daar gaat het boek ook over. Wat doe je als je onrecht ziet, als niets doen geen optie is, ook al weet je dat wat je doet weinig effect zal hebben. Niets doen is geen optie.
In het verleden hebben we ook om de beurt verteld over ons leven en de invloed daarvan op onze relatie met God en ons geloof. Daardoor kennen we elkaar erg goed. Een kenmerk van onze groep is ook dat we lief en leed (met name leed) met elkaar delen. Het is een veilige plek waar we veel steun van elkaar hebben.

Voor een bijeenkomst heeft iedereen (dat is de bedoeling) een stuk van het boek gelezen en daar praten we over. Waar bleef je haken? Hoe denk je over het onderwerp? Wat inspireert je, wat daagt je uit, waar kan je niets mee?

Eten is bij ons wel echt een dingetje. Degene waar het is zorgt voor soep, brood en drinken. We hebben nogal wat diŽten in de groep. Iemand heeft coeliakie, dus dat betekent geen gluten. Zelfs niet in een bouillonblokje. Dat maakt ons wel creatief. Met een bijzonder glutenvrij gerecht maak je echt wel de blits. Maaltijdsalade met glutenvrije pasta, gewoon van de Lidl. Een heerlijke crumble met rijst- en boekweitmeel. Een glutenvrije taart met gekookte mandarijntjes, met schil en al. En elke salade en groentegerecht natuurlijk.
Dan hebben we nog iemand die allergisch is voor tomaat, iemand die vegetarisch eet, iemand die gevoelig is voor lactose. Dat is niet zo moeilijk, je laat het gewoon weg. Deel van het eten heeft die dingen er niet in of apart. En een ander deel heeft dat er wel door.
Bijzonder aan onze groep is het onderlinge vertrouwen en natuurlijk onze diŽten. Afgelopen maand hebben twee nieuwe leden kennis gemaakt.

Daar zijn we echt blij mee!

Eeke Anne de Ruig