Samen vieren -
Regiogroep Utrechtse Heuvelrug

Een hartelijke uitnodiging om met en bij ons de bijeenkomst van 28 januari mee te vieren, deed een dertigtal mensen naar de telefoon/computer snellen om zich op te geven.
Een ‘gewone’ bijeenkomst, maar dan met gasten.
De kookgroep deed zijn uiterste best om voor ieder heerlijke soep en chili sin carne voor te bereiden.
Tafels (voor vier personen waarbij aan iedere tafel ook leden van de Ionagroep) vrolijk gedekt, daarop een envelop waarin vragen rondom de vier P’s (Presence, Poetry, Pilgrimage en Penitence)
als gespreksmateriaal.

Voor we aten, werd Teun Kruijswijk Jansen op een speelse manier geïnterviewd over zijn passie voor de Iona-beweging. Na het eten een bijzonder PowerPoint presentatie over hoe George Macleod vanuit Glasgow zich inzette om op het eiland Iona de Abbey te gaan restaureren en hoe er een wereldwijde beweging ontstond rondom dat kleine eiland aan de westkust van Schotland.

Aan de tafels gezellige gesprekken en nieuwsgierige vragen over wie en hoe we nu als regiogroep zijn wanneer we elkaar iedere zes weken ontmoeten. In de koorkapel sloten we de avond af met de welkomstviering uit het nieuwe Iona Abbey boek.

En zijn er onder onze gasten mensen die er nog niet genoeg van hebben dan worden ze uitgenodigd voor de laatste bijeenkomst van dit seizoen, waarop een pelgrimage gepland staat.

Joke de Zwaan


Op zondag 27 januari 2019 zwaaide de regiogroep Utrechtse Heuvelrug twee van haar leden uit, die in het buitenland vrijwilligerswerk gaan doen.

Martha Marie Bugel (vierde van links) is nu bij vluchtelingenkamp ‘Moria’ op Lesbos om als vrijwilliger 5 weken te werken bij Shower Power. Drie koffers met hulpgoederen, mn kleding, gingen mee plus een flink bedrag aan euro’s.

Martin Kemperman(derde van links) gaat eind februari voor 3 maanden naar Tent of Nations om daar een christen-Palestijnse boer Daoud Nassar uit Bethlehem te helpen zijn land te bewaken. Daoud gaat van het principe uit: ‘’Wij weigeren vijand te zijn".